Help ons levens te redden

Nieuws

Overzicht van de laatste nieuwsartikelen over Hartslag De Bilt

 •  

  Reanimatierichtlijnen weer terug naar normaal

  Per 25 september is het advies om reanimaties weer volgens normaal protocol uit te voeren, inclusief beademen. Het betekent dat de reanimatierichtlijnen van voor de coronapandemie weer gelden. Meer informatie: Meer informatie..
 •  

  Hervatting reanimatie onderwijs

  Vanaf vandaag, 4 mei 2021, kan al het reanimatieonderwijs weer worden hervat. Tijdens de laatste persconferentie heeft de overheid een aantal maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld. Vanaf 4..
 •  

  ERC BLS richtlijn 2021

  Elke paar jaar wordt het reanimatie algoritme voor basic life support door de European Resusitation Council (ERC) aangepast naar aanleiding van de laatste wetenschappelijke inzichten. Hieronder vindt u het allernieuwste BLS algoritme..
 •  

  Reanimatie tijdens de avondklok

  HartslagNu blijft alarmeren bij een avondklok. Het verlenen van dringende medische hulp vormt een uitzondering op de avondklok. Reanimatiehulp is dus een geldige reden om over straat te mogen. Het kabinet wil..
 •  

  COVID 19 UPDATE: Richtlijn voor reanimaties weer aangescherpt

  Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen is besloten om de richtlijnen voor reanimaties weer opnieuw aan te scherpen. Bij elke reanimatie is weer het advies om de covid-19 richtlijn te volgen. Voor..
 •  

  Coronavirus: Richtlijnen voor burgerhulpverlening en reanimatie

  Ook tijdens de huidige coronacrisis willen wij dat mensen gereanimeerd worden. De vraag is hoe burgerhulpverleners op een verantwoorde wijze kunnen reanimeren. Nu de verspreiding van het coronavirus is afgenomen..
 •  

  Nieuwe alarmeringsstraal

  Vanaf maart 2020 werkt HartslagNu met een nieuwe variabele alarmeringsstraal. Dit zorgt voor een betere inzet van burgerhulpverleners in zowel plattelandsgebieden als stedelijke gebieden. Meer informatie: Gewijzigde alarmeringsstraal Hieronder kunt u..
 •  

  Actie BuurtAED in de Bilt succesvol

  Met behulp van de actie BuurtAED zamel je in 30 dagen samen met je straat of wijk geld in voor een eigen AED, met tenminste 1000 euro korting. Zo..
 •  

  Aankondiging informatieavond

  Begin 2019 worden een tweetal voorlichtingsavonden georganiseerd voor alle geïnteresseerden van de gemeente de Bilt, op 23 januari vanaf 19:45 in het HF Witte Centrum in de Bilt en op..
 •  

  Artikel de Vierklank 05-12-2018

  Stichting Hartslag De Bilt wil meer burgerhulpverleners Uit een initiatief van de gemeente De Bilt is de Stichting Hartslag De Bilt nu ruim een jaar actief, met als doel om burgerhulpverleners..
 •  

  Bredere dekkingsgraad AED's in Bilthoven-Noord

  Persbericht: Bewonersvereniging Bilthoven-Noord (BBN) zet zich samen met Stichting Hartslag De Bilt in om de wijk te voorzien van voldoende AED-apparaten zodat voor iedereen een apparaat binnen 500 meter bereikbaar..
 •  

  Rekening gebruik AED niet meer voor eigenaar

  Eigenaars van een defibrillator draaien niet langer op voor de kosten van het gebruik, maar kunnen dit vanaf 1 januari bij de ambulancedienst declareren.
Bent u bereid mensen te helpen?
Meld u aan voor een cursus of wordt donateur van deze stichting. Er zijn ook nog meer manieren waardoor u levensbedreigende situaties het snelst kunt oplossen. Voor meer informatie, druk op de onderstaande knop

Doe mee